IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФК "Логос-ТМ" е изплатило над 117 хил. евро лихви по облигациите

Плащането е осъществено на 5 януари, съобщават от дружеството

11:28 | 10.01.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Финансова къща „Логос-ТМ“ АД е извършила първото лихвено плащане по облигациите, които листна на пазар beam на БФБ-София през миналата година.

На 5 януари дружеството е изплатило 117 500 евро лихва по облигационната емисия, посочва се в съобщение, публикувано в сайта x3news.com.

Облигациите на Финансова къща „Логос-ТМ“ са първите, листнати на пазара за малки и средни предприятия beam на БФБ.

Първичното публично предлагане на облигациите (IPO) се състоя в края на юни 2023 г. Дружеството набра близо 4,9 млн. лева, като емисията беше презаписана.

Облигациите са с номинал 1000 евро всяка. Лихвата е от 9,3% до 10,5% на годишна база, като се изчислява на база на шестмесечен EURIBOR плюс 550 базисни точки.

Срокът на облигациите е 48 месеца. На датата на петото лихвено плащане има опция емитентът да изкупи обратно облигациите по номинал плюс еднократна допълнителна лихва от 9,3%.

Финансова къща "Логос-ТМ" е небанкова финансова институция с основна дейност предоставяне на заеми и финансови услуги към крайни клиенти. Дружеството е вписано в регистъра за нeбанковите финансови институции при Българската народна банка по силата на Закона за кредитните институции.

Свързани компании:

ФИНАНСОВА КЪЩА ЛОГОС - ТМ АД, облигации 2023 г.(LOGB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 10.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още