IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Robinhood поскъпнаха, след като приходите надхвърлиха прогнозите

Нетните приходи на платформата за борсова търговия без комисиони са скочили с 24% през четвъртото тримесечие на годишна база до 471 млн. долара

07:22 | 14.02.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Акциите на Robinhood Markets Inc. поскъпнаха, след като приходите на американската финансова компания надхвърлиха прогнозите, а ръководителите ѝ заявиха, че ръстът на депозитите е по-голям от този през миналата година, съобщи Bloomberg.

Нетните приходи за четвъртото тримесечие са скочили с 24% спрямо същия период година по-рано до 471 млн. долара, надминавайки очакванията на анализаторите за 457 млн. долара, се посочва в изявление от вторник.

"2023 г. беше силна година, тъй като скоростта на продуктите ни продължи да се ускорява, пазарният ни дял в търговията се увеличи и започнахме да се разрастваме в световен мащаб", заяви в изявлението си главният изпълнителен директор на Robinhood Влад Тенев, който има български произход. "А през 2024 г. започваме още по-добре, тъй като през първата половина на първото тримесечие вече сме привлекли повече клиенти, които разполагат със средства, и нетни депозити, отколкото през цялото четвърто тримесечие на 2023 г."

Влад Тенев. Снимка: Bloomberg Влад Тенев. Снимка: Bloomberg

Акциите на компанията, която е новатор с приложението си за борсова търговия без комисиони, поскъпнаха с около 9% в следборсовата търговия в Ню Йорк.

Нетните депозити за четвъртото тримесечие възлизат на 4,6 млрд. долара. Приходите на Robinhood от криптовалути възлизат на 43 млн. долара за тримесечието, което надхвърля прогнозите за 37 млн. долара.

През януари регулаторите в САЩ одобриха някои борсово търгувани фондове (ETF) за биткойни, които Robinhood бързо предостави на клиентите си. Въпреки че част от ентусиазма около това събитие се разсея, биткойнът, най-старата криптовалута, достигна най-високата си стойност от две години насам.

Главният финансов директор на компанията Джейсън Уорник заяви пред анализатори по време на разговор във вторник, че намаляващите лихвени проценти обикновено подкрепят растежа - възможност за Robinhood през следващата година.

"Смятаме, че 2024 г. е годината, в която ще видим как лихвените проценти се превръщат от насрещен вятър за растежа на бизнеса ни в попътен вятър", каза той.

Базираната в Менло Парк, Калифорния, Robinhood оценява, че общите оперативни разходи ще бъдат между 1,85 и 1,95 млрд. долара тази година. Анализаторите смятат, че общите оперативни разходи ще възлизат на 1,95 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 14.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още