IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Болерон“ реализира първото успешно IPO на пазара beam за годината

Дружеството търсеше до 4 млн. евро от инвеститорите, които да вложи в разширяване на дейността

15:15 | 15.02.24 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Компанията „Болерон“ реализира успешно първичното публично предлагане (IPO) на своите акции на Българската фондова борса (БФБ) днес, като пласира 955 051 броя нови акции и набра допълнителен капитал в размер на 3 170 769 лева, съобщават от БФБ.

Компанията се листна на пазара за малки и средни предприятия beam и това е първото успешно IPO на този пазар за годината. Целта на дружеството беше да набере около 4 млн. евро от инвеститорите, като възнамерява да вложи набрания капитал в разширяването на дейността си в България, Румъния и Гърция.

„Инвеститорите подкрепиха компанията иноватор в застрахователната индустрия „Болерон“, предвещавайки техния растящ успех и развитие. Годината започва оптимистично, с очакването и на инвеститорите за повече нови компании на пазара за растеж. Такава е и целта на beam – да открива и да създава нови възможности пред амбициозни и иновативни компании“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

До вписването на увеличението на капитала на beam ще се търгуват права върху записаните акции с борсов код BLR1.

„Болерон“ е софтуерна платформа за продажба на застраховки на 11 застрахователни компании и работи директно с клиенти и телекоми. В началото през 2019 г. финтех компанията започва с няколко вида застраховки: за ски, имущество и пътуване в чужбина. Днес тя предлага пълна гама от застрахователни продукти и продължава да надгражда своето предлагане. 

„Болерон“ са 17-ата успешно листната компания на пазара beam от неговото начало през 2020 година.

Свързани компании:

Болерон АД (акции 2024 г.)(BLRN)

Болерон АД - временна емисия акции 2024 г. (прекратена считано от 1 ма(BLR1)

Текстът е обновен към 16:25 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 07.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още