IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Елана Агрокредит" си е осигурило допълнително финансиране от ОББ

Дружеството е сключило анекс към съществуващ договор за кредит от банката за още 3,5 млн. евро

13:53 | 19.02.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Елана Агрокредит“ Ад си е осигурило допълнително финансиране от „Обединена българска банка“ (ОББ) за оперативната си дейност.

Дружеството е сключило анекс към договор за банков кредит от банката за допълнителни 3,5 млн. евро. С това размерът на главницата по кредита става 10 млн. евро от 6 млн. евро, съобщават от компанията чрез БФБ-София.

Гратисният период по този заем изтича на 14 октомври т.г. Дотогава компанията дължи фиксирана лихва в размер на 6,5% годишно. След изтичането на гратисния период и до издължаване на кредитното задължение ще се заплаща плаващ лихвен процент в размер на 3-месечен EURIBOR плюс 3%, но не по-малко от 3% годишно.

За обезпечаване на вземанията на банката е сключен и договор за особен залог за вземания, който покрива кредита на 125%.

Парите ще се използват за финансиране на дейността на дружеството за първата половина на тази година и до получаването на средствата от планираното увеличение на капитала, което ще се състои през март-април 2024 г.

Акциите на „Елана Агрокредит“ поскъпват с почти 13% в последната година, а пазарната капитализация е почти 39,2 млн. лева.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 19.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още