IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Охлаждането на фондовия пазар в САЩ тласна S&P 500 надолу за трети пореден ден

И трите основни индекса отвъд Океана са напът да запишат ръстове за март

23:32 | 26.03.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

S&P 500 се понижи в трета поредна сесия във вторник, предава CNBC.

Широкият измерител отбеляза спад от 0,28% и завърши деня на ниво от 5203,58 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite е надолу с 0,42% до равнище от 16 315,70 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 31,31 пункта и завърши деня на ниво от 39 282,33 пункта.

Представянето във вторник бележи охлаждане спрямо миналата седмица, когато и трите индекса отбелязаха рекорд в четвъртък, а Dow се доближи до ниво от 40 хил. пункта.

Разнородна група от акции отбеляза ръст във вторник, включително Tesla, чиито акции поскъпнаха с близо 3%. Това е обрат за производителя на електромобили, който изпитваше затруднения от началото на годината.

Цената на акциите на Seagate Technology нарасна със 7,4% след повишения рейтинг на книжата ѝ от Morgan Stanley на фона на оптимизма около изкуствения интелект. Книжата на Krispy Kreme поскъпнаха с 39%, след като веригата за понички обяви, че разширява партньорството си с McDonald’s.

В макроикономически план публикуваните във вторник данни бяха смесени, като показаха по-силни от очакванията поръчки за дълготрайни стоки, но намаляващо доверие на потребителите.

Последната съкратена от празниците седмица в месеца се очертава като спокойна, коментира Рос Мейфийлд, анализатор в Baird. Инвеститорите до голяма степен са в изчаквателна позиция преди публикуването на новите данни за разходите за лично потребление и новооткритите работни места.

Основните щатски индекси се насочват към петия си печеливш месец. Широкият измерител е нагоре с над 2% през март. Nasdaq Composite напредва с 1,4% за периода, а Dow е нагоре с 0,7 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до съответно 4,238% и 4,403%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от други шест основни валути, се понижи с 0,17% до 104,3 пункта. Еврото се задържа на ниво от 1,083 долара, а паундът се търгува с лек ръст от 1,263 долара. Спрямо йената щатските пари са на ниво от 151,54 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола се понижи, докато трейдърите преценяват последиците от войните в Източна Европа и Близкия изток върху доставките.

Фючърсите върху международния бенчмарк Брент с доставка за май поевтиняха с 50 цента до ниво от 86,25 долара за барел. Контрактите върху американския лек суров петрол WTI отписаха 33 цента до 81,62 долара за барел.

Американските фючърси върху златото поскъпнаха леко до ниво от 2177,2 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:32 | 26.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още