IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигационерите на "Монбат" ще получат втората погасителна вноска на 5 април

Сумата в размер на над 8,4 млн. евро е преведена на Централния депозитар, съобщават от дружеството

16:13 | 03.04.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Втората погасителна вноска по главницата на облигационния заем на „Монбат“ ще бъде направена на 5 април 2024 г., съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

Компанията е превела сумата, която възлиза на 8 404 500 евро, на Централния депозитар, допълва се в съобщението.

Право да получат плащане по емисията са лицата, вписани в регистрите на „Централен депозитар“ АД като облигационери към 17.01.2024 г., уточнява се в съобщението на дружеството.

Припомняме, че „Монбат“ поиска от облигационерите да одобрят отлагане на плащането на втората погасителна вноска по главницата на облигационния заем и те единодушно се съгласиха с отлагането. Дружеството плати навреме само лихвите в размер на 784 201,41 лева.

Малко преди изтичането на крайния срок, одобрен от облигационерите, „Монбат“ обяви, че ще отложи пак плащането най-късно до 15 април. Компанията посочи, че причината е забавяне отпускането на банков кредит за извършване на плащането по главницата.

В отговор на просроченото плащане „Ди Ви Инвест“ ЕАД, което представлява облигационерите на компанията, свика извънредно общо събрание, което е планирано да се състои на 16 април в София. Компанията иска облигационерите да обсъдят и приемат решение за предприемане на действия за защита на правата им.

В последната година акциите на „Монбат“ поевтиняват с почти 25%, а пазарната капитализация на дружеството достига малко над 124,8 млн. лева.

Свързани компании:

Монбат АД - облигации 2018(5MBA)

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 03.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още