IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигациите на „Доверие ОХ“ ще се търгуват на БФБ от 23 април

Процедурата по предлагането приключи в края на март, като са записани 199 733 броя конвертируеми облигации от предложените до 200 хил.

10:28 | 22.04.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС/Ралица Белчева
Снимка: БГНЕС/Ралица Белчева

Търговията с облигациите на „Доверие Обединен Холдинг“ АД започва на 23 април, вторник, съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

Компанията обяви, че ще издаде емисия конвертируеми облигации в края на ноември 2023 г.

Дружеството предложи на инвеститорите до 200 хил. облигации с номинал по 100 лева всяка, с лихва в размер на 6-месечен EURIBOR, увеличен с надбавка от 2%, годишно. Диапазонът на лихвата се залага да е от 2% до 6% годишно.

Главницата ще се плати еднократно на падежа, 60 месеца след издаването на емисията. Мениджър по емисията е „Мейн Кепитъл" АД.

На падежа на облигациите всеки облигационер ще има право, вместо изплащане на притежаваните от него облигации, да ги замени за такъв брой акции, отговарящи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение. Една облигация ще може да се конвертира в 10 акции.

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проспекта за облигациите на дружеството в края на януари т.г.

Процедурата по предлагането приключи в края на март, като са записани 199 733 броя конвертируеми облигации от предложените до 200 хил. книжа. Емисионната стойност на записаните облигации в общ размер на 19 973 300 лева. 

Средствата от емисията ще бъдат използвани за преструктуриране на дълга в групата на „Доверие Обединен Холдинг“, като ще се погаси банков дълг и дългове към свързани лица.

Акциите на „Доверие Обединен Холдинг“ поскъпват с 12% в последната година, а пазарната капитализация на дружеството е почти 180,17 млн. лева.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД - облигации, 2024 г.(DUHB)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 22.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още