IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow започна седмицата с ръст от над 100 пункта

Tesla даде тласък на пазара в САЩ

23:36 | 29.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американските индекси завършиха търговията в понеделник на зелено, подкрепени от Tesla, докато инвеститорите се подготвят за една седмица, изпълнена с корпоративни отчети и среща на Федералния резерв, пише CNBC.

Широкият индекс S&P 500 нарасна с 0,32% до 5116,17 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite прибави 0,35% до 15 983,08 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши със 146,43 пункта, или 0,38%, приключвайки деня на ниво от 38 386,09 пункта.

Цената на акциите на Tesla се повиши с повече от 15%, давайки тласък на пазара, след като компанията се справи с ключова трудност в Китай, свързана с технологията за автономно шофиране. Стойността на книжата на Apple нарасна с около 2,5 на сто, благодарение на факта, че Bernstein повиши целевата си прогноза за акциите на гиганта. Тези ръстове до известна степен бяха приглушени, тъй като други технологични гиганти като Microsoft, Alphabet и Meta приключиха сесията с понижения.

Domino’s Pizza записа над 5% ръст на борсата, след като отчете финансови резултати, които надминаха очакванията на анализаторите. Apple, McDonald’s, Coca-Cola и Amazon са сред големите компании, които трябва да представят финансовите си отчети тази седмица.

Тези данни ще са част от това, което се оформя като силен сезон на отчетите. От над 46% от листнатите фирми в S&P 500, които са обявили резултатите си, около 4 на всеки 5 са надминали очакванията, според FactSet.

Въпреки днешния си ръст, Dow е напът да завърши април с над 3,5% понижение. S&P 500 и Nasdaq Composite пък се насочват към финала на месеца с по над 2% на червено.

„Просто сме в тази фаза на отдръпване“, твърди Лари Тентарели, главен технически стратег в Blue Chip Daily Trend Report. „Но смятам, че ще бъде само такова – отдръпване. Не мисля, че ще е промяна в тенденцията“.

Федералният резерв на САЩ ще обяви най-новото си решение за лихвите в сряда. Въпреки че до голяма степен се очаква централната банка да запази лихвените проценти непроменени, инвеститорите внимателно ще следят пресконференцията, която председателят на Фед Джером Пауъл ще даде след срещата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 29.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още