IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street записва слаби изменения, докато търговците оценяват следващите стъпки на Фед*

Цената на петрола се понижава въпреки несигурността в Близкия изток

17:15 | 07.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Търговците опитват да оценят следващите стъпки на Федералния резерв, след като в края на миналата седмица най-накрая бяха публикувани слаби данни за развитието на трудовия пазар в САЩ. Това се оценява като знак за прегряването на американската икономика и би трябвало да направи намаляването на лихвата в страната по-вероятно през следващите месеци, пише CNBC.

Индексът Dow Jones напредва за пета поредна сесия, макар и повишенията засега да са минимални. На представянето на индекса тежи търговията с акциите на Disney. Компанията публикува оптимистичен отчет за първото тримесечие, но въпреки това отбелязва спад в цената на акциите си с 8 на сто до малко над 107 долара за брой.

Така водещият индекс на фондовата търговия отвъд Океана отчете ръст от 0,19% до 38 9924,35 пункта. За измерителя S&P 500 повишението е от 0,11% до 5185,86 пункта, а Nasdaq, в чийто състав преобладават технологични компании, записва спад с 0,07% до 16 338,44 пункта.

Цената на петрола се понижава с 0,5% въпреки несигурността на ситуацията в Близкия изток. Преговорите за прекратяване на огъня продължават, като "Хамас" съобщи, че приема условията, но Израел - не. Сутринта стана ясно, че израелските военни са превзели Рафах, разположен в близост до египетската граница. Американският лек суров петрол (WTI) се търгува за 78,11 долара за барел,  европейският Брент достига до цена от 82,93 долара за барел.

От началото на годината двата водещи сорта на петролните пазари са поскъпнали с около 9%, сочат изчисленията на Ройтерс.

На валутните пазари стойността на еврото се стабилизира на ниво от 1,0781 долара за брой. Един британски паунд се разменя за 1,2557 долара.

Цената на златото се понижи с 0,18% до 2327,50 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:05 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 07.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още