IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Deutsche Bank подаде искане за лиценз за дигитални активи

Изграждаме нашия попечителски бизнес за дигитални активи, заяви Дейвид Лин, който управлява звеното за търговско банкиране на кредитора

10:58 | 21.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Deutsche Bank e поредната банка, обявила намеренията си към криптосектора. Кредиторът е подал документи за регулаторно разрешение да оперира услуга по управление на дигитални валути, съобщава Bloomberg.

„Изграждаме нашия попечителски бизнес за дигитални активи“, заяви Дейвид Лин, който управлява звеното за търговско банкиране на кредитора, по време на конференция във вторник. „Просто подадохме заявление към Bafin за лиценз за дигитални активи“, каза той, имайки предвид германския регулатор на търговия с ценни книжа.

Ходът на банката е част от по-широка стратегия за увеличаване на приходите от такси в корпоративния бизнес на Deutsche Bank, посочи още Лин. Той следва усилията на инвестиционното звено на кредитора DWS Group за увеличаване на приходите от предлагания, свързани с дигитални активи.

Подразделението на Deutsche Bank за корпоративно банкиране първо сигнализира за плановете да предлага услуги, свързани с попечителството на дигитални активи, в края на 2020 г., но така и не уточни кога планира да започне услугата. Подразделението се управляваше от Стефан Хопс по това време, преди Лин да поеме, след като Хопс се присъедини към DWS като главен изпълнителен директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 21.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още