IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиционното звено на Barclays разочарова с приходите си

На родния си британски пазар банката отново намали прогнозата за нетен лихвен марж тази година до между 3,05% и 3,1%

12:59 | 24.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Британската банка Barclays Plc не успя да отговори на очакванията за представянето на инвестиционното си звено, понижавайки насоките за британския си бизнес за второ поредно тримесечие. Кредиторът също така сигнализира планове за намаляване на структурните разходи в бъдеще, съобщава Bloomberg.

Звеното за корпоративно и инвестиционно кредитиране отчете приходи в размер на 3,08 млрд. британски паунда (3,8 млрд. долара), което е под очакванията за 3,24 млрд. паунда на анализатори. Търговията с ценни книжа с фиксирана доходност, валути и суровини намалява с 26% спрямо година по-рано.

На родния си британски пазар Barclays отново намали прогнозата за нетен лихвен марж тази година до между 3,05% и 3,1%. По-рано през юли насоките също бяха понижени на фона на отслабващите преимущества за сектора от по-високите лихвени проценти.

Банката ще представи актуализация заедно с резултатите си за пълната година, които се очакват през февруари. Тя също така прави оценка на мерки за намаляване на структурни разходи, за да подкрепи бъдещата възвръщаемост, което може да доведе до съществени допълнителни промени, става ясно от корпоративно изявление.

„Виждаме още възможности за увеличаване на възвръщаемостта за акционерите чрез оптимизиране на разходите и дисциплинирано разпределение на капитала в групата“, заяви главният изпълнителен директор К. С. Венкатакришнан в позиция.

Резултатите идват в трудни времена за Barclays, която се определя като една от последните истински международни инвестиционни банки в Европа. По-рано тази година Венкатакришнан се обърна към стратегически консултанти, за да разработят план за повишаване на отслабващата цена на акциите на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 24.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още