IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

UBS ще започне съкращения на персонал през юни, според швейцарски вестник

Програмата за намаляване на разходите на банката ще бъде изпълнена на пет вълни, пише SonntagsZeitung

14:07 | 21.04.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Съкращенията по програмата за намаляване на разходите на швейцарския банков гигант UBS, обявена след поглъщането на Credit Suisse, ще се проведат на пет вълни тази година, като започнат през юни, съобщава вестник SonntagsZeitung в неделя.

Представители на UBS не са открити за коментар, посочва Ройтерс.

През август UBS обяви плана да елиминира около едно на всеки 12 работни места в Швейцария и да намали разходите си с повече от 10 млрд. долара, след като консолидира конкурента си, който се разпадна, когато паникьосаните му клиенти изтеглиха милиарди от сметките си.

По-голямата част от спестяванията се очаква да дойдат от съкращаване на персонал. Анализаторите изчисляват, че между 30 хил. и 35 хил. работни места могат да бъдат съкратени в световен мащаб.

„Общо 50 до 60 на сто от бившите служители на Credit Suisse вероятно ще бъдат уволнени през петте кръга на програма“, посочва медията, която се позовава на вътрешен източник на информация.

След първия кръг през юни се очаква 25-30% от бившия персонал на Credit Suisse да бъдат съкратени. Следващите кръгове ще се проведат през август, септември, октомври и ноември, съобщава вестникът.

С изпълнението на програмата се очакват спестявания за 12 млрд. швейцарски франка (13,2 млрд. долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 21.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още