IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mastercard и Binance ще улесняват плащането с криптовалути в 90 млн. магазина

Можем да освободим целия потенциал на блокчейн технологията, като направим достъпа до нея по-лесен, коментира директорът на платежния гигант Михаел Мибах

16:31 | 24.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg
Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Mastercard и най-голямата в света борса за криптовалути Binance се обединяват, за да стане възможно плащането в криптовалути в над 90 милиона магазина по целия свят. Това съобщи в LinkedIn директорът на платежния гигант Михаел Мибах цитиран от БТА по информация на телевизия BFMTV.

"Можем да освободим целия потенциал на блокчейн технологията, като направим достъпа до нея по-лесен, по-лесен за употреба. Един от начините е да се интегрират криптовалутите във всекидневните плащания. За да се превърне това в реалност, работим с Binance, за да позволим на хората да използват криптовалутите си за покупки в над 90 милиона магазина, които приемат Mastercard, изтъква Мибах.

Първата страна, където потребителите ще могат да експериментират това, ще бъде Аржентина. Изборът не е случаен. Страната е с едно от най-високите равнища на инфлация, 36 на сто през второто шестмесечие на 2022 г. Аржентинската централна банка дори прогнозира инфлация от 90,2 на сто за цялата 2022 г.

В началото на август Mastercard и Binance обявиха пускането на предплатена карта в Аржентина, Binance Card, която позволява на клиентите на Binance, постоянно пребиваващи в Аржентина, да извършват покупки с криптовалути (в биткойн или в BNB - криптовалутата на Binance в над 90 милиона магазина, приемащи Mastercard, както на място, така и онлайн.

"Потребителите могат да се възползват от прозрачна трансакция, при която техните криптовалути са конвертирани във фидуцидарна валута в реално време в момента на покупката", се уточнява в съобщението.

По-конкретно, търговците, които приемат тази карта, могат да получат плащане във фиатна валута, а потребителите могат да използват криптовалутата си, за да платят. Гигантът Binance възнамерява да предлага картата си на нови пазари и да стане неизбежен участник в надпреварата за масово приемане на криптовалутите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още