IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери откраднаха монети Binance Coin за поне 100 млн. долара

Атаката е станала на мост между блокчейни, но проблемът вече е под контрол, заяви съоснователят на Binance Чанпън Джао

13:52 | 07.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Лошите новини за криптосектора продължават, след като бяха откраднати токени Binance Coin на стойност приблизително 100 млн. долара, съобщава Bloomberg.

Появила се е слабост на мост (връзката между две криптовалутни екосистеми – бел. ред.) между блокчейни, но проблемът вече е под контрол, коментира в Twitter съоснователят на Binance, най-голямата криптоборса в света, Чанпън Джао.

Според говорител на подкрепения от Binance блокчейн BNB Chain става въпрос за токени на стойност между 100 и 110 млн. долара. Откраднати средства за най-малко 7 млн. долара са били замразени, каза още говорителят. Мостът BSC Token Hub, е бил замразен.

Около 2 млрд. долара са загубени при хакерски атаки в криптосектора тази година, като голяма част от ударите са извършени от свързани със Северна Корея групи. Мостовете, трансфериращи монети между блокчейните, са чест обект на хакерите.

Екосистемата на Binance е една от най-високопрофилните жертви на атаките. Джао коментира още в Twitter, че „по всяка вероятност Binance ще покрие всякакъв капитал“, с който хакерите са успели да се измъкнат.

2 млрд. долара
са били загубени при хакерски атаки в криптосектора тази година.

От BNB Chain, чиято дейност вече е подновена, посочиха, че работят със сили за сигурност за замразяването на трансферите от откраднатите средства. Цената на Binance Coin, известна още като BNB, се свива с 3,6% за денонощието минути преди 14 ч. българско време.

Биткойнът от своя страна поевтинява с 0,9%, падайки малко под прага от 20 хил. долара. Етерът изтрива от цената си 0,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 09.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още