IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рядко дневно възстановяване в цената на биткойна носи оптимизъм за инвеститорите

Моделът е станал факт на 13 октомври, когато биткойнът първо отчете поевтиняване от 5% по време на сесията, но впоследствие успя да приключи нагоре с над процент

17:06 | 17.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Инвеститорите може да бъдат зарадвани от нов лъч светлина на криптонебосклона след необичайно възстановяване на цените на биткойна, каквото обикновено е предвестник на рали при дигиталния токен.

Моделът е станал факт на 13 октомври, когато биткойнът първо отчете поевтиняване от 5% по време на сесията, но впоследствие успя да приключи нагоре с над процент. Обратът бе засенчен само от 5-процентно възстановяване на индекса S&P 500 същия ден, съобщава Bloomberg. Движението на спот цената на биткойна. Графика: Bloomberg Движението на спот цената на биткойна. Графика: Bloomberg

Имало е 15 сесии от декември 2018 г. насам, в които биткойнът е изтрил минимум 5% спад през деня и е приключил с ръст от най-малко процент. Средно поскъпването през 60-те дни след подобно движение е 19%, показват данни, обобщени от Bloomberg.

Цената на биткойна се понижи до около 18 201 долара миналия четвъртък, преди да приключи сесията на около 19 387 долара. Монетата е изтрила около 58% от цената си през 2022 г.

От средата на юни тя се намира в тесен диапазон на ниска волатилност, като някои наблюдатели се притесняват, че може би расте рискът от по-нататъшно поевтиняване.

„Настоящата инфлационна среда остава предизвикателна за рисковите активи, включително криптовалутите“, но биткойнът продължава да зачита нивото на подкрепа около 18 хил. долара, казва Джон Торо, ръководител на звеното за търговия към борсата Independent Reserve в Сидни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 17.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още