IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И FTX US може да спре търговията до дни

Предупреждението е факт само часове след като Сам Банкман-Фрийд увери че американското звено е 100% ликвидно

21:45 | 10.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Getty
Снимка: Getty

Криптоборсата FTX US – американското подразделение на проблемната платформа FTX на Сам Банкман-Фрийд – предупреди потребителите си да затворят позициите си, тъй като може да прекрати търговия през идните дни, съобщава CoinDesk.

„Търговията може да бъде спряна на FTX US до няколко дни. Моля, затворете позиции, които искате да затворите. Тегленията са и ще останат достъпни. Ще представим нова информация, когато разполагаме с такава“, гласи съобщение на сайта на компанията.

Съобщението бе направено само часове след като Банкман-Фрийд заяви в Twitter, че FTX US е „100% ликвидна“ за разлика от международното звено, което се опитва да набере свеж капитал, за да запълни предполагаема дупка от 10 млрд. долара в баланса си.

В същата поредица от туитове, в която гарантира стабилността на FTX US, Банкман Фрийд обяви, че компанията му за търговия Alameda Research ограничава дейността си.

FTX (международната структура) спря тегленията по-рано през седмицата, след като се оказа изправена пред тегления за над 5 млрд. долара в неделя. Компанията даде разрешение за някои тегления в четвъртък, въпреки че от CoinDesk съобщават, че до публикуването на материала те все още не са достъпни. По-рано медията съобщи, че някои потребители са можели да теглят средства на стойност малко под 7 млн. долара.

По-рано през деня Ройтерс съобщи, че FTX води преговори за набирането на 9,4 млрд. долара от инвеститори и конкуренти, позовавайки се на източник.

През последните часове Банкман-Фрийд е обсъждал набирането на по 1 млрд. долара от Джъстин Сун, основателят на токена трон, конкурентната борса OKC и стейбълкойн платформата Tether.

Останалата сума ще бъде потърсена от други фондове, включително настоящи инвеститори в FTX като фонда за рисков капитал Sequoia Capital, посочва източникът. Сред инвеститорите, с които се водят преговори, е и хеджфонда на Даниел Льоб Third Point.

От FTX вече съобщиха, че е постигнато споразумение с Tron на Джъстин Сун, което ще позволи на потребителите да теглят някои монети. Компанията потвърди за Bloomberg, че се водят преговори за финансиране с Tron.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 10.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още