IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптозащитникът Майк Новограц още вярва в цена на биткойна от 500 хил. долара, но не и до пет години

Най-голямата промяна, която се е случила, е това, че управителят на Фед Джером Пауъл е открил „своята суперсила на централен банкер“, коментира главният изпълнителен директор на Galaxy Digital

12:54 | 02.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Майк Новограц. Снимка: Bloomberg LP
Майк Новограц. Снимка: Bloomberg LP

Криптозащитникът Майк Новограц все още смята, че биткойнът ще стигне цена от половин милион долара, но не и както предричаше по-рано до пет години. Като причина той посочи увеличението на лихвените проценти от Федералния резерв.

Цената ще стигне 500 хил. долара, но „не до пет години“, каза той в интервю за Bloomberg Television. Най-голямата промяна, която се е случила, е това, че управителят на Фед Джером Пауъл е открил „своята суперсила на централен банкер“.

Също както повечето рискови активи биткойнът отчете силни понижения в стойността тази година, защото Фед увеличава лихвите в опит да се пребори с инфлацията, коментира главният изпълнителен директор на Galaxy Digital.

Цената на биткойна се срина с над 60% тази година, достигай малко под 17 хил. долара към 12 ч. в петък. Последиците от фалита на борсата FTX миналия месец помогнаха за ускорението на загубите в сектора.

Кризата с FTX, както и сривът на хеджфонда Three Arrows Capital и на криптокредиторите Celsius Network и BlockFi „със сигурност вредят на цялостното доверие в крипто(сектора), но и това ще премине“, смята Новограц.

Galaxy Digital обмисля потенциалното придобиване на проблемни и евтини криптоактиви чрез „някои малки придобивания“, каза Новограц.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 02.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още