IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FTX разполага с 5 млрд. долара пари в брой и криптовалути за продажба

Средствата биха могли да се използват за разплащане с кредиторите на фалиралата борса

09:54 | 12.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Съветниците на FTX Group са открили 5 млрд. долара под формата на пари и криптовалути, които биха могли да бъдат продадени, за да се върнат задълженията на кредиторите. Това стана ясно от изказване на адвокат на компанията по време на изслушване пред съдия в рамките на делото за най-големия криптофалит, съобщава Bloomebrg.

Компанията работи по монетизирането на активите с счетоводна стойност 4,6 млрд. долара, заяви адвокат Андрю Дийтдерих във федерален съд в Уилмингтън, щата Делауеър. Съветниците също така са открили и голямо количество други криптоактиви, които обаче са неликвидни и по тази причина трудни за продажба, допълни той.

Консултантите на FTX, които преглеждат останалото след бившия главен изпълнителен директор на криптоборсата Сам Банкман-Фрийд, са установили над 9 млн. потребителски профила, каза още Дийтдерих. Компанията все още не знае колко пари ще успеят да си върнат кредиторите или какъв процент от дълговете им ще бъдат изплатени, допълни той. Компанията също така е идентифицирала около 120 млрд. трансакции, които са били обработени на FTX платформите, преди да бъдат закрити.

Компанията бе в съда в сряда, за да поиска от съдия Джон Т. Дорси одобрение за някои рутинни мерки, както и за да разреши запазването на имената на 9-те млн. кредитори и потребители в тайна. Дорси се съгласи с аргумента на компанията, че потребителските имена могат да се смятат за ценна търговска тайна. Списъците с потребители често се продават в рамките на дела за фалит, за да се наберат средства за връщане на кредиторите.

Група медийни издания, включително Bloomberg News, настоява имената да бъдат публикувани.

Дорси започна изслушването, като обяви, че е получил писмо от четирима американски сенатори, които го призовават да назначи независими разследващи за FTX. Според тях адвокатите на FTX може да имат конфликти на интереси, които да направят трудно извършването на независима проверка.

Дорси заяви, че подобно общуване с него е „неуместно“ и то няма да се отрази на решенията му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 12.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още