IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубайският регулатор предупреди за рискове от пропуските в международните криптозакони

Много криптобизнеси оперират значителен брой дейности в рамките на един чадър и това наистина ни притеснява, коментира асоциираният директор Елизабет Уолъс

11:17 | 26.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Финансовият регулатор на Дубай предупреди, че международните надзорни органи трябва да ускорят преговорите помежду си, за да избегнат злоупотреба с пропуските в криптозаконите, съобщава Bloomberg.

Дубайската служба за финансови услуги планира актуализация на законите си за криптовалутите, които са в сила от ноември за бизнес центъра в града, която може да влезе в сила по-късно тази година, заяви Елизабет Уолъс, асоцииран директор на регулатора.

„Много криптобизнеси оперират значителен брой дейности в рамките на един чадър и това наистина ни притеснява“, коментира Уолъс по време на виртуална конференция в петък.

„Те се намират по целия свят и като регулатори ние трябва да разговаряме помежду си повече по области, защото може да има някои пропуски, а ние сме виждали много лоши актьори да се опитват да запълнят“ пукнатините, заяви тя.

Регулаторите по света се опитват да изработят начини за регулиране на криптоиндустрията. Юрисдикции като Хонконг и Дубай се опитват да привлекат свързани със сектора инвестиции. Сингапур планира ограничения на участието на инвеститори на дребно. Американските регулатори пък затягат хватката около индустрията след краха на криптоборсата FTX и разпродажбите на криптовалути миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 26.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още