IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата свали едно от обвиненията срещу Сам Банкман-Фрийд

Срещу бившия шеф на криптоборсата FTX остават 12 обвинения, по които ще бъде съден през октомври

11:21 | 27.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP

Американската прокуратура сваля едно от обвиненията срещу Сам Банкман-Фрийд във връзка с неправомерни дарения за политически кампании, след като бившият главен изпълнителен директор на криптоборсата FTX настоя, че те не са част от документите за екстрадирането му от Бахамите.

„В съответствие със своите договорни задължения към Бахамските острови, правителството не възнамерява да продължи със съдебен процес за даренията“, написа прокурор Деймиън Уилямс в писмо до съда, цитиран от Bloomberg.

Обвинението бе едно от общо 13, по които Банкман-Фрийд ще бъде съден през октомври.

Досега обвиняемият оспорва валидността на пет от обвиненията с довода, че те не са част от споразумението за екстрадирането му от Бахамските острови, което постави основата за делото срещу него в САЩ. Тези обвинения бяха отделени от останалите и на практика делото бе разделено на две.

Според американското законодателство човек може да бъде съден само по обвиненията, по които е екстрадиран в САЩ, въпреки че според прокурорите те все пак имат право да повдигат нови обвинения, ако имат съгласието на властите на Бахамите.

Властите на островната държава са заявили, че не са възнамерявали да екстрадират Банкман-Фрийд по обвиненията за финансиране на политически кампании, се казва още в писмото на Уилямс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 27.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още