IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Binance.US напуска компанията на фона на нови съкращения

Американската платформа елиминира около една трета от работната си сила, което е над 100 позиции

12:16 | 13.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Браян Шрьодер. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Браян Шрьодер. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Binance.US Браян Шрьодер напуска компанията и временно ще бъде заменен от главният юрист Норман Рийд, съобщи говорител на американската платформа, цитиран от Bloomberg.

Заминаването на водещия мениджър се случва на фона на нови съкращения – платформата, контролирана от дигиталния предприемач Чанпън Джао, елиминира около една трета от работната си сила, което е над 100 позиции. Борсата започва дейност от 2019 г. в САЩ, където са забранени операциите на международната Binance Holdings.

Това е втори кръг на съкращения тази година за базираната в Маями фирма на фона на серия от растящи правни и оперативни предизвикателства. През юни американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC) обвини Binance Holdings, Джао и Binance.US в злоупотреба с потребителски средства, подвеждане на инвеститори и регулатори, както и нарушаване на законите за ценните книжа. Джао и компаниите отричат обвиненията.

През март пък американската Комисия по търговия със стокови фючърси обвини Binance и Джао в умишлено заобикаляне на федералните закони. Министерството на правосъдието също разследва Binance, но няма повдигнати обвинения.

Делът на Binance.US на международния пазар се сви до около 0,6% от около 2,39% през април, според данни на анализатора Джейкъб Джоузеф от CCData. Месечно търгуваните обеми са намалели до под равнищата от началото на 2020 г., посочва той.

„Действията, които предприемаме днес, осигуряват на Binance.US повече от седем години финансов коридор и ни позволяват да продължим да обслужваме клиентите си, докато работим като борса само за криптовалута“, посочва говорител в официална позиция. „Агресивните опити на SEC да осакати индустрията ни и ефектът вследствие на това върху нашия бизнес имат реални последици за американските работни места и иновации и това е злощастен пример“, се казва още в съобщението.

Международната Binance Holdings също се разделя с мениджъри и други служители през последните месеци. Този месец двама мениджъри, отговарящи за региони, включващи Източна Европа и Русия, напуснаха. През август Binance загуби ръководителя си за Азиатско-Тихоокеанския регион, а през юли – редица мениджъри, включително главния си стратегически директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 13.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още