IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът поевтиня до едноседмично дъно на фона на забавяне на криптопазара

Поскъпването на най-голямата криптовалута тази година се забави до около 47% от над 70% в средата на март

09:59 | 29.04.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Биткойнът и по-широкият криптопазар са в отстъпление в понеделник. Спекулантите са нащрек преди срещата на Федералния резерв тази седмица, която може да очертае перспектива за по-високи лихвени проценти за по-дълъг период от време, пише Bloomberg.

Цената на биткойна спадна до едноседмично дъно в един момент в понеделник по време на търговията в Сингапур, преди да компенсира част от спада. Към 9:50 часа тя бележи спад от 3% за последните 24 часа до 61 973 долара по данни на CoinDesk.

Графика: Bloomberg Графика: Bloomberg

По-малки криптовалути като етера и рипъла също претърпяха загуби.

В петък Depository Trust Company, която предоставя услуги по сетълмент и клиринг в САЩ, заяви, че свързаните с криптовалути борсово търгувани фондове (ETF) няма да получат стойност на обезпечението за кредитни линии, което породи въпроси за евентуалните последици за пазарите на цифрови активи.

Търсенето на около десетина американски борсово търгувани фонда, свързани с биткойна, продължава да е умерено.

Поскъпването на биткойна тази година се забави до около 47% от над 70% в средата на март, когато цената достигна рекордните почти 74 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 29.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още