IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е трета по ръст на поръчките на пица в Европа през 2023 г.

Българин е похарчил близо 1400 лв. за поръчки на пица през миналата година

09:57 | 09.02.24 г. 1
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

България е на трето място по ръст на поръчките на пица в Европа за 2023 г. спрямо предходната година. Това показват данни на Glovo по случай международния ден на пицата – 9 февруари. Най-предпочитана през 2023 г. е била вегетарианската „Четири сирена“, следвана от „Наполи“ и „Пеперони“.

70% от всички доставки на пица в страната през изминалата година са направени в София, Пловдив и Варна. Жител на столицата е похарчил близо 1400 лв. за поръчки на пица през изминалата година, а друг е поръчал близо 240 броя за 2023 г. – средно по 4 пици на седмица.

Според данните на Glovo българите предпочитат пицата за вечеря, като 42% от поръчките са направени между 18:00 и 20:00 ч., а близо половината от всички доставки са реализирани в края на работната седмица – от петък до неделя.

Пицата е била сред основните предпочитания на българите и за романтичната вечеря на Свети Валентин. Миналогодишният 14 февруари е денят с най-много поръчки чрез Glovo за цялата 2023 г., а значителна част от тях са съдържали пица и цветя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 09.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
Лъчо
преди 2 месеца
Пак сме Ударили Дъното :D Никаква култура на хранене . После Диабет, затлъстяване , сърдечни проблеми . Пица- Сравнително евтина и мнгого засищата ( наяждаш се Яко) Продукти. Тесто , дом. пюре ( от най-евтиното ) ,няколко кръгчета " Прошуто" - 30гр. Кашкавал с неясен пройзход в повечето случей Имитиращ продукт. 500% печалба за Пицарията :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още