IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citron Research: Etsy се превръща в платформа за фалшиви стоки

Делът на фалшификатите в сайта е станал прекалено голям, посочва компанията за пазарни проучвания

17:39 | 17.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка:  Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Citron Research обяви, че Etsy се е превърнала в една от най-големите платформи за фалшиви стоки в света, което изпрати цената на платформата за ръчно изработени стоки с 8,4% надолу, предава Ройтерс.

Делът на фалшивите стоки в Etsy е станал твърде голям и компанията вече не може да се оправдава, че става дума за малък процент от приходите ѝ, посочват от Citron, която има солидна репутация в индустрията за проучвания.  

„Фалшификатите, измамите и другите незаконни практики са изрично забранени в Etsy”, коментира говорител на компанията в имейл. Той допълва, че Etsy е разширила екипа, който се занимава с борбата с фалшивите артикули и нарушенията на политиката за предлагането на ръчно изработени стоки.

Citron твърди, че Etsy е позволила на търговците в платформата да купуват „рекламни думи“ на брандове и след това е етикетирала много от тях като надеждни уебсайтове.

Основната от Андрю Лефт Citron допълва, че Etsy рискува да се сблъска с Федералната търговска комисия, Министерството на правосъдието, Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ, както и със службата за митническа и гранична защита.

Някои анализатори очакват Etsy да запише лошо празнично тримесечие, тъй като потребителите с по-ниски доходи са свили разходите си за стоки за дома, дрехи, бижута и аксесоари, които комбинирано съставляват около 60% от брутната стойност на стоките на компанията.

През ноември компанията за електронна търговия отчете загуба за третото тримесечие – първата такава от осем тримесечия. Лошият резултат се дължи на по-високите разходи за доставка и силния долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 17.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още