IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Bros. е близо до сделка за нов сериал за Хари Потър

Всеки сезон от сериала ще бъде базиран на една от седемте книги на Дж. К. Роулинг, казват източници на Bloomberg

09:26 | 04.04.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Warner Bros. Discovery е близо до сделка за нов онлайн телевизионен сериал, базиран на Хари Потър – бестселъра за младежи, съобщава Bloomberg, позовавайки се на двама запознати източници.

Всеки сезон от сериала ще бъде базиран на една от седемте книги на Дж. К. Роулинг, казват източниците, поискали анонимност, тъй като сделката още не е обявена. Това предполага години нови моменти от популярните истории.

Компанията се надява сериалът да се превърне в крайъгълен камък в нова стрийминг стратегия, която ще бъде обявена следващата седмица от компанията майка на HBO – Warner Bros. Главният изпълнителен директор на компанията Дейвид Заслва и ръководителят на HBO Кейси Блойс са работили заедно, за да убедят Роулинг в продуцирането на нов сериал, но сделката не е завършена.

Сериалът ще позволи на сценаристите да навлязат още повече в света на книгите на Роулинг, много от които са по повече от 500 страници. Warner Bros. вече превърна всяка една от седемте книги в хитов филм, чиято кулминация бе филм от две части, базиран на последната книга.

Warner Bros. иска да направи повече с една от най-продаваната серия книги за всички времена. Макар че Роулинг даде благословията си за адаптация за сценична пиеса и атракция в тематичен парк, тя все още не е подписала сделката за нови филми или телевизионен сериал.

Говорител на Warner Bros. е отказал коментар.

Авторката ще участва в сериала, за да гарантира, че той продължава да следва оригиналния материал, но няма да го ръководи ежедневно или да бъде основният му създател, казват източниците. На моменти Роулинг е предизвиквала противоречия със свои коментари към транс обществото.

Warner Bros. се готви да обяви нова стрийминг стратегия, включително името Max за основната си онлайн услуга, която дебютира като HBO Max. ключово за тази стратегия ще бъде новото съдържание, особено филми и телевизионни предавания, базирани на истории и герои, които зрителите вече познават.

Компанията има огромна библиотека от програми, които пасват на стратегията, включително Wizzarding World на Роулинг, материал от „Властелинът на пръстените“ и лига от супергерои, сред които са Батман, Супермен и Жената чудо.

Заслав реши, че иска да инвестира в по-малко филми и телевизионни предавания и просто да увеличи мащаба на тези, които компанията вече прави. През февруари той обяви, че компанията ще прави нова серия филми, базирани на „Властелинът на пръстените“, макар че детайлите все още не са изчистени.

Брандът Хари Потър включва серия от успешни продукти и странични истории. Работейки с Avalanche Software през февруари Warner Bros. публикува силно очакваната Hogwarts Legacy – онлайн игра, базирана на света на Хари Потър. По книгите има базирана и театрална пиеса.

Самите книги обаче и седемте филми са тези, които имат най-голямо влияние. Според американския издател Scholastic Corp. книгите са били продадени в 600 млн. копия на 85 езика в рамките на 25 години, превръщайки се в истински бестселър.

Осемте филма, базирани на магическия свят, са генерирали световни приходи от продажби на билети в размер на над 7,7 млрд. долара, посочва Box Office Mojo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 04.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още