IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ботев Пловдив ще приема плащания с биткойни

Засега услугата ще е достъпна за клубните фен магазини и кетъринг точки, а скоро и за билети

13:08 | 01.11.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Футболният клуб Ботев Пловдив съобщи, че ще приема плащания с биткойни за някои свои продукти. Засега те ще могат да се извършват в клубните фен магазини, както и на кетъринг точките, разположени на централната трибуна по време на мачове, посочват от клуба.

Скоро тази опция ще бъде налична и за закупуване на билети, както и в онлайн магазина на отбора, става ясно от съобщението.

„Ентусиазирани сме от тази технология, която създава нови възможности и има потенциал да стане неизменна част от живота ни, както се случи и с интернет“, коментира президентът на клуба Антон Зингаревич.

Като стимул за феновете и биткойн общността в България клубът предлага 10% отстъпка на всички продукти, закупени с биткойн през ноември.

Ботев Пловдив ще използва услугите на BTCPayServer - единственият платежен процесор в света, позволяващ на онлайн търговци да приемат плащания с 0% такси.

„Насърчаването на местното приемане на биткойн беше основният ни фокус тази година. Виждайки нашия проект с отворен код да работи за местните общности, е изключително удовлетворяващо. Ще продължаваме да подкрепяме подобни трансформиращи начинания”, посочва Николас Дориер от BTCPayServer.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 01.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Скъсана_Ушанка
преди 6 месеца
Ахде пак глупости, като покажат един касов бон или фактура за платено в шиткойн, тогава ще е вярно. Дотогава са пълни глупости и евтини внушения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още