IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adidas изгуби дело, свързано с емблематичния си дизайн с три ивици

Компанията съдеше Thom Browne за използване на успоредни ивици в моделите си

12:18 | 13.01.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: unsplash.com
Снимка: unsplash.com

Съдебни заседатели в Манхатън в четвъртък заяви, че Adidas не е успял да докаже, че използването на ивици върху дрехите на луксозния бранд Thom Browne нарушава емблематичната запазена марка с три ивици на спортния гигант, съобщава Ройтерс.

Журито реши, че е малко вероятно моделите с успоредни ивици на модната къща да причинят объркване с продуктите на Adidas, слагайки край на дело, което започна на 3 януари. Thom Browne твърдеше, наред с други неща, че моделите му имат различен брой ивици.

Говорител на Adidas заяви в имейл, че компанията е разочарована от решението, но ще „продължи да защитава бдително интелектуалната си собственост, включително подавайки повдигайки подходящи обжалвания“.

Говорител на Thom Browne заяви, че компанията е доволна от решението.

Adidas заведе дело срещу нюйоркския бранд Thom Browne през 2021 г., твърдейки, че моделите с четири и с гросгрейн ивици на обувките му и луксозните му облекла нарушават търговската марка с три ивици.

Adidas е завела над 90 дела и е подписала над 200 споразумения за уреждане на спорове от 2008 г. насам, свързани с търговската ѝ марка, сочат съдебни документи по делото. Thom Browne по-рано използваше дизайн с три ивици върху дрехите си, променяйки го на четири, след като Adidas възрази през 2007 г.

Thom Browne заяви, че е малко вероятно да има объркване между моделите на компаниите, тъй като те „работят на различни пазари, обслужвайки различни клиенти, и предлага продуктите си на поразително различни цени“. Компанията каза още, че ивиците са общ елемент в дизайна на дрехи.

Adidas планираше да поиска от съдебните заседатели да отсъдят обезщетение за над 7,8 млн. долара, плюс допълнителни наказателни обезщетения и дял от продажбите на Thom Browne, които са били част от нарушението, показват съдебните документи. Компанията е поискала още съдебна заповед, с която да се спре Thom Browne да използва дизайна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 13.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още