IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският моден бранд M&Co затваря всичките си магазини

Компанията, която преди бе известна като Mackays, е една от най-известните шотландски марки за дрехи,

12:59 | 06.02.23 г.
Снимка: Nathan Stirk/Getty Images
Снимка: Nathan Stirk/Getty Images

Британският търговец на дрехи M&Co ще затвори всичките си 170 магазина тази пролет, което ще доведе до загуба на почти 2000 работни места.

Компанията, която преди бе известна като Mackays, е една от най-известните шотландски марки за дрехи, пише ВВС.

Тя за втори път посочи синдици в края на миналата година, след като изпадна в дефолт по-рано през 2020 г.

Брандът бе купен от AK Retail Holdings, но покупката не включва физическите магазини, което означава, че те ще затворят до Великден.

Новината за затварянето на магазини беше обявена в публикации в социалните медии от клонове из Великобритания.

Mackays е основана като заложна къща в Пейсли, Ренфрюшир, през 1834 г. Тя преминава към продажба на дрехи през 1953 г., управлявана от братята Лен и Иън Макгиоч, и се ребрандира на M&Co през 2005 г.

През 2020 г. тя посочи синдици, които да управляват процеса по несъстоятелност, и затвори 47 магазина с 380 служители, но активите бяха купени веднага обратно от семейството, изградило компанията.

Първоначално изглеждаше сякаш M&Co е един от оцелелите на търговските улици, с важно, успокояващо присъствие, познат персонал и обикновено по-възрастни купувачи, които не искат да пътуват до града или да пазаруват онлайн.

Компанията имаше умна стратегия за това къде да бъдат позиционирани магазините ѝ, далеч от основните и най-скъпи търговски обекти.

Тя разбираше и клиентската си база – обикновено по-възрастна, пазаруваща жена, която е малко вероятно да премине към онлайн пазаруване и посещава M&Co не само за собствените си дрехи, но и за тези на съпруга си и да вземе нещо и за внуците си.

Компанията преминаваше през процес на актуализиране на моделите и брандовете си, когато Covid удари. През първата година на пандемията оборотът спадна от 200 млн. паунда до под 50 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 06.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още