IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft придобива 4% дял от британския борсов оператор

Компанията сключи 10-годишно партньорство за предоставяне на услуги на Лондондската фондова борса

11:48 | 12.12.22 г.
Снимка: David Ryder/Bloomberg
Снимка: David Ryder/Bloomberg

Американският технологичен гигант Microsoft обяви, че е сключил 10-годишно партньорство с Лондонската фондова борса (LSEG), както и че е придобил 4% от британския борсов оператор, пише CNBC.

Партньорството включва следващо поколение данни и анализи, както и решения за облачна инфраструктура, сочи изявление от борсата. То включва и нова инфраструктура за данни за Лондонската борса, както и анализи и решения за моделиране с Microsoft Azure и Microsoft Teams.

„Това стратегическо партньорство е значително постижение по пътя на LSEG към превръщането му във водеща глобална инфраструктура на финансовите пазари и бизнеса с данни, както и ще трансформира преживяването за нашите клиенти“, коментира Дейвид Шуимер, главен изпълнителен директор на LSEG.

Microsoft ще купи приблизително 4% дял в британската фирма от Blackstone/Thomson Reuters Consortium.

В съобщението до медиите се посочва, че Скот Гътри, който е изпълнителен вицепрезидент на Microsoft за Cloud and AI Group, ще бъде назначен за неизпълнителен директор на LSEG.

Цената на акциите на LSEG нарасна с над 4% преди началото на борсовата сесия в понеделник.

Сатя Надела, председател и главен изпълнителен директор на Microsoft, коментира: „Напредъкът в облака и изкуствения интелект фундаментално ще трансформират начина, по който финансовите институции проучват, взаимодействат и извършват трансакции между класовете активи и ще се адаптират към променящите се пазарни условия“.

Лондонската фондова борса сключи сделка за придобиването на компанията за финансова информация Refinitiv през 2019 г. за 27 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 12.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още