IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Delivery Hero подразни инвеститорите, а акциите се сринаха 

Акционерите се опасяват за високи лихвени такси поради предсрочното погасяване на две конвертируеми облигации

22:46 | 14.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Delivery Hero подразни инвеститорите, а акциите се сринаха 

Перспективата за по-висок лихвен натиск при Delivery Hero стресна инвеститорите във вторник. Акциите на компанията за доставка на храна се сринаха с цели 6,6%, след като компанията обяви предсрочното погасяване на две конвертируеми облигации с нови ценни книжа, които носят значително по-високи лихвени проценти.

„Възниква въпросът: защо сега", казва анализаторът Джайлс Торн от инвестиционната банка Jefferies, цитиран от DPA. Тъй като проблемът е неочакван, има усещане за спешност, каза той. Изаяви, че предполага, че става въпрос за разумно управление на баланса, а не за набиране на капитал в очакване на по-лоша пазарна среда. „Но това е въпросът, който инвеститорите ще си зададат сега“. 

Инвестиционният стратег Юрген Молнар от брокерската компания RoboMarkets също беше критично настроен. „Поемането на дълг, за да изплащате други, вместо да растете с него - план, който никой инвеститор не харесва“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 14.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още