IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic записа ръст на печалбата и запази годишната си прогноза

Компанията трябва да отвори още заводи, за да изпълни плановете за капацитета си

12:14 | 31.07.23 г.
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Японският гигант Panasonic Holdings отчете 42% ръст на печалбата за първото си фискално тримесечие, подкрепена от слабата йена и по-силните продажби на автомобилния и енергийния сегмент. Същевременно компанията запази годишната си прогноза, предава Ройтерс.

Panasonic, чието енергийно звено произвежда батерии за Tesla, заяви, че оперативната ѝ печалба е достигнала 90,37 млрд. йени (637 млн. долара) за трите месеца до края на юни. Средната прогноза на 11 анализатори, анкетирани от Refinitiv, беше за 91,18 млрд. йени.

Подразделението за батерии Panasonic Energy и Subaru заявиха, че са започнали преговори за сключването на партньорство за доставки на батерии за електромобили. Благодарение на него японският производител на леки коли ще получи цилиндрични литиево-йонни батерии.

Panasonic, чиито продукти се простират от потребителска електроника през роботи за доставки до различни системи и камери, запази годишната си прогноза за 430 млрд. йени печалба.

За сравнение, средната прогноза на 20 анализатори, анкетирани от Refinitiv, е за 413,96 млрд. йени.

През юни главният технологичен директор на звеното за батерии на Panasonic коментира пред Ройтерс, че звеното ще трябва да изгради още четири завода, за да изпълни целта си за значителен ръст на годишния капацитет от батерии за електромобили до 2031 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 31.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още