IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакерска атака засегна тежко компанията майка на The North Face и Vans

VF Corp. трудно изпълнява поръчки в резултат на случилото се

21:45 | 18.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Изпадналият в затруднения производител на облекло и обувки VF Corp. заяви, че работи за възстановяване на възможността си да изпълнява поръчки след кибератака, въпреки че компанията все още не е определила пълния обхват на инцидента, пише Bloomberg.

„Неоторизирани събития“ са открити в част от ИТ системата на компанията на 13 декември, разкри в документ до регулаторите компанията майка на The North Face, Timberland и Vans. Хакерът е откраднал лични и други данни. Компанията работи с външни експерти по киберсигурност и е спряла някои системи.

Прекъсването е причинило съществено въздействие върху операциите и вероятно ще продължи да има такова, се казва в документа на VF Corp.

Компанията вече беше оттеглила прогнозите си за приходите и печалбата за фискалната 2024 г., когато в края на октомври обяви своите тримесечни резултати. Базираният в Денвър гигант въведе план за трансформация, за да се бори със слабото си представяне в Северна Америка и да върне марката Vans към успеха. В плана е включен ангажимент за намаляване на разходите от 300 млн. долара за изграждане на бранда и за иновации, обяви главният изпълнителен директор Бракен Даръл при представянето на отчета.  

Цената на акциите на VF Corp. се понижи със 7,3% към 9:45 ч. местно време в Ню Йорк. От началото на годината до приключването на сесията на 15 декември стойността на книжата е спаднала с 28 на сто, докато S&P 500 Consumer Discretionary Sector Index се е повишил с 41%.

Магазините за търговия на дребно на VF в целия свят продължават да работят, а компанията твърди, че клиентите могат да правят и онлайн поръчки, но изпълнието им е засегнато. Фирмата е въвела заобиколни решения за част от офлайн операциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 18.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още