IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на решения за киберсигурност помогна на Fortinet да надмине очакванията за печалбата

Компаниите харчат повече, за да защитят своите операции

11:55 | 07.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Tony Avelar/Bloomberg
Снимка: Tony Avelar/Bloomberg

Fortinet отчете печалба за четвъртото тримесечие, която се оказа над средната прогноза на анализаторите. Това се случва, докато компаниите харчат повече, за да защитят дигитализираните си операции срещу нарастващия риск от атаки. Новината изпрати цената на акциите на компанията за киберсигурност нагоре с 10,4% по време на следборсовата търговия, предава Ройтерс.

Бързото увеличаване на случаите на кражба на данни и хакерство през последните години остави всички – от държавните звена до огромните конгломерати – да се борят с проблеми и насочват средства към решения за киберсигурност, за да засилят своето дигитално присъствие.

Fortinet, макар и по-малък конкурент сред големи имена като Palo Alto, може да се похвали с диверсифицирано портфолио от решения, което му помага да привлича голяма база от клиенти.

Компанията отчете коригирана печалба от 51 цента на акция, докато прогнозата на LSEG беше за 43 цента на акция.

Данните за тримесечието бяха облагодетелствани от отсрочените приходи от някои сделки, приключени през четвъртото тримесечие. Fortinet е сключила около 6 сделки, всяка от които за над 10 млн. долара, обяви главният финансов директор Кийт Дженсен.

Базираната в Сънивейл, Калифорния, компания очаква да генерира приходи в диапазона от 1,30 млрд. до 1,36 млрд. долара за първото тримесечие на 2024 г., докато средната прогноза на анализаторите е за 1,37 млрд. долара

Приходите на Fortinet за четвъртото тримесечие са достигнали 1,42 млрд. долара, над очакваните от анализаторите 1,41 млрд. долара, сочат данни на LSEG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 07.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още