IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ-София

Начална дата за търговия

17:00 | 06.01.11 г.
БФБ-София

Българска Фондова Борса допуска до търговия на Неофициален пазар на акции (сегмент А) собствената си емисия акции, е решил днес пазарният оператор.

Емисията ще бъде пусната за търговия на 6 януари 2011. Това е решил на заседание Съветът на директорите на БФБ-София АД.

Размерът на емисията е 6 582 860 лева и съответства на броя акции, като всяка акция е с номинална стойност 1 (един) лев. Акциите са обикновени, безналични, поименни и свободно прехвърляеми.

Определената от заявителя индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 1 (един) лев. ISIN кодът на емисията е BG1100016978, а присвоеният борсов код - BSO (третият знак от борсовия код се чете като буква).

Българска Фондова Борса – София АД е лицензирана от Държавната комисия по ценни книжа за извършване на дейност като фондова борса на 09.10.1997 и към настоящия момент е единствената действаща фондова борса в страната. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти, организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа, и създаване и поддържане на клирингова система за гарантиране на поетите задължения по сделките с ценни книжа, извършвани на борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още