IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет криптовалути, които да наблюдаваме през 2022 г.

Етер, полкадот, солана са проектите, които привличат все по-голямо внимание от страна на инвеститорите

08:12 | 13.01.22 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg Creative Photos</em></p>

Снимка: Bloomberg Creative Photos

Солана: Най-сериозният конкурент на етер

Недостатъците на мрежата Етериум доведоха до специфичен клас криптовалути, които показват подобно предложение за стойност като етер, но същевременно коригират няколко от основните недостатъци на етер. Солана често се споменава като най-силният и сериозен съперник на етер.

Солана подчертава огромния си капацитет за обработка на трансакции. Понастоящем етер може да обработва само няколко десетки трансакции в секунда и въпреки че ETH 2.0 в крайна сметка ще отстрани този проблем, солана представя незабавна алтернатива. Тя е особено ефективна, тъй като мрежата е в състояние да обработва 50 000 трансакции в секунда.

Солана също е неочакван кандидат в борбата за пазарен дял на NFT и се оказва силен противник за етер и бавно, но сигурно взема пазарен дял от етер.

IOTA: Криптовалута, специализирана в IoT, и партньор на Dell

За разлика от първите три криптовалути, IOTA рядко е попадала в заглавията на медиите тази година. IOTA предлага услуга за сигурност на данните за IoT устройства, което означава електронни обекти, свързани с интернет, като интелигентни високоговорители или камери за наблюдение. Това поле се очаква да експлодира през следващите години, особено с възможностите, разкрити от скоростта на 5G мобилните мрежи, които се очаква да бъдат напълно разгърнати през 2022 г.

IOTA получи подкрепа от Dell Technologies през 2021 г. Известно като Project Alvarium, това партньорство ще се фокусира върху измерването на доверието в данните, преди те да бъдат използвани от приложение. Фактът, че известна международна компания като Dell работи с мрежата IOTA е добра причина да вземем криптовалутата насериозно и да я наблюдаваме внимателно през 2022 г.

Полкадот: Комуникация между блокчейн платформите

Криптовалутите и токените, както и блокчейн платформите, на които разчитат, са все по-многобройни във всички области. Дори всички блокчейн платформи да се основават повече или по-малко на едни и същи основни принципи, те все още не са в състояние да „комуникират“ помежду си.

Полкадот – проект на един от съоснователите на Етериум, Гевин Ууд, описван от него като залога му срещу максимализма на блокчейн, предлага решение за отстраняване на този проблем.

Полкадот се състои от основна мрежа - релейна верига, и паравериги, които работят паралелно, като действат като мостове чрез свързване с други блокчейн платформи. Тъй като блокчейн технологията се използва и извън пазара на криптовалути (например при управлението на веригата за доставки), нуждите от комуникация между публичните блокчейни или между частните блокчейни на няколко компании трябва да са поставени на първо място.

Това логично би трябвало до голяма степен да е от полза за Polkadot, въпреки че има и други криптовалути, които също отговарят на тази нужда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 2 години
според мен е точно обратното... много хора са загубили разсъдъка си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
aranda
преди 2 години
Именно защото са в каравани или даже бездомни, ще имат нужда от бягство от реалността. Новата "дрога" за справяне с непоносимата действителност. И като гледаме накъде се е насочил света и ние самите - метавселената и всичко мета има огромен потенциал ;). Много добре знаят Зукърбърг и сие какво правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Мнозинството от хората са запазили разсъдък, просто соц и други медии тръбят и внушават измишльотини и глупости на хората, които тия с липса на ай кю приемат за чиста монета. И това ще отмине. Едни ще намажат дебело, а други ще живеят в стари каравани, но с интернет и "имоти" в метавърса...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
nikiangel
преди 2 години
Апартаменти в метавселената като инвестиция...Побъркал се е този свят, наближава време за хард ресет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още