IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йошихиде Суга – политически фокус и приемственост на „Абеномиката“

Основният кандидат за поста на Шиндзо Абе приоритизира икономическия растеж чрез големи държавни разходи и свръхразхлабена парична политика

09:35 | 13.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Charly Triballeau/AFP/Bloomberg</em></p>

Снимка: Charly Triballeau/AFP/Bloomberg

Той призовава компаниите да определят цели за наемане на работници, които да помогнат за професионалната реализация на жените в обществото, като също така предлага застрахователно покритие за лечение на репродуктивни проблеми.

Суга заяви в неделя, че би искал да назначи реформаторски настроени депутати на постове в кабинета, ако все пак успее да стане министър-председател.

Дипломация и сигурност

Суга разглежда съюза на Япония със САЩ като основата на дипломацията и сигурността на Токио и търси стабилни връзки със съседни държави, включително с Китай. 

Суга заяви, че е готов да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун без предварителни условия за решаване на въпроса с японските граждани, отвлечени от Северна Корея преди десетилетия.

Той се застъпва за идеята за преразглеждане на изготвената от САЩ пацифистка конституция, много жадувана цел за Абе, която в крайна сметка се изплъзна на отстъпващия премиер.

Запитан за позицията му относно възможността Япония да придобие способността да нанася удари по вражески цели, Суга каза, че първо ще наблюдава дебата на управляващата партия.

Суга защити опита си в дипломацията, област, в която експертите твърдят, че няма особено присъствие в автобиографията му, като посочи, че е участвал във всички важни решения за външната политика по времето на Шиндзо Абе.

Коронавирус и времето след пандемията

Суга има за цел да увеличи тестването за коронавирус и да осигури достатъчно ваксини за цялото население на Япония до средата на следващата година.

Той е силен поддръжник на туризма като начин за управление на регионалната икономика, като в скорошно интервю пред Ройтерс сигнализира за значимостта на отварянето на икономиката.

Суга също подчерта, че Япония ще направи "каквото е необходимо", за да гарантира, че може да бъде домакин на Олимпийските игри през следващата година. Първоначално събитието беше планирано за това лято, но страната беше принудена да го отложи за една година поради пандемията.

Той заяви, че предотвратяването на разпространението на коронавируса ще има приоритет при всяко решение за провеждане на предсрочни избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още