IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов доклад очертава пътя на Европа към икономически ефективно зелено бъдеще

Capgemini Invent представя 55 проекта, които могат да доведат до създаването на 12,7 млн. нови работни места и пазар на стойност близо 800 млрд. евро

20:43 | 14.10.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Средствата за възстановяване на ЕС могат да бъдат насочени към ускоряване на тези проекти, за да направят Европа по-конкурентоспособна, тъй като настоящата икономическа криза отслабва нейната сила. 

003 003

С течение на времето тези 55 технологични проекта могат да създадат 790 млрд. евро брутна добавена стойност до 2030 г. Иновативните инвестиции във всичките пет икономически области (енергетика, промишленост, сгради, транспорт, храни и земеделие), в областта на електрификацията, екологичния водород, интелигентните мрежи, големите фабрики, биоикономиката и улавянето, използването и съхранението на въглерод ще помогнат за изграждането на секторите на бъдещето.

Това ще доведе до подобрено качество на въздуха, намаляване на шумовото замърсяване, повишена енергийна независимост, осигуряване на европейско технологично лидерство, разширяване на нисковъглеродните индустрии и подобрена безопасност на храните.

004 004

В същото време е ясно, че не всички технологии са на един и същ етап на зрялост. Ето защо инвестициите в портфолиото от климатични технологични проекти е от ключово значение. Този подход подкрепя компаниите и заетостта в целия спектър на иновационния цикъл, от демонстрациите в ранен етап до внедряването на технологиите на един по-късен етап в сектори, включително енергетика, промишленост, транспорт, сгради, храни и земеделие.

Това помага да се осигурят незабавни ползи (намаляване на емисиите, нови работни места, икономическо възстановяване и т.н.), като същевременно диверсифицира риска и проправя пътя за дългосрочно европейско лидерство на пазарите на климатични технологии, на които светът ще разчита в продължение на десетилетия, за да достигне до нулеви емисии. Докладът включва набор от мерки за политика и подкрепа, които помагат да се определят правилните рамкови условия за проектите на различни етапи на разработване, които бързо да стартират и да се мащабират.

Последна актуализация: 04:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Императорът
преди 3 години
То ако можеше от иди0тство да се произвежда електроенергия - и 107 000 000 тераватчаса щяхте да произведете. И друго - щом тия технологии от всяко евро щели да произведат нови девет - що никой не иска да инвестира в тях без тлъсти държавни субсидии?Ама най-искам да знам - ако това със зелените пр0стотии се провали, КОЙ ще отговаря? Тия, които поеха отговорност за напълването на Европа с озверели нигъро-талибани ли? Най-страшното нещо в съвременният либерастки свят е, че политиците могат да вършат всякакви безобразия (за които в по-цивилизовани времена тимбериците им щяха да паднат в кофата на гилотината) и нищо да не им се случи !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още