Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

ЕС отново показа политическа слабост по отношение на мигрантите

Критиката срещу плановете на Германия и Франция е едно-единствено нещо – популизъм

ЕС отново показа политическа слабост по отношение на мигрантите

Снимка: Ройтерс

Хорст Зеехофер прояви смелост: федералният министър на вътрешните работи на Германия, заедно с колегата си от Франция, продължи напред, за да сложи край на недостойното преследване за хора на спасителните лодки на бреговете на Италия и Малта. Фактът, че само няколко държави от ЕС възнамеряват да ги последват и че неговите партийни приятели вкъщи критикуват инициативата му, свидетелства за политическо малодушие.

Притесненията за плановете на Зеехофер са ясни. Разпределението на спасените в други страни създава нови стимули за преминаване, твърдят неговите критици. Споразумението на ЕС съдържа редица предпазни мерки, за да се предотврати това: ограничава се до шест месеца, протича през негостоприемното зимно време на годината и може да бъде отменено по всяко време в случай на увеличаване на пристиганията.

Още по темата

През последните 14 месеца е имало само 2200 кандидати за убежище, които са пристигнали със спасителните кораби. Ето, Италия не се нуждае от нашата подкрепа, твърдят критиците на Зеехофер! Сякаш готовността за помощ на другите би била по-голяма, ако много повече мигранти се отправяха по централния средиземноморски път.

Съпротивлявайки се на началото, сега от фракцията на Съюза казват, че споразумението от Малта може да се превърне началото на голяма европейска система за преразпределение. Сякаш не канцлерът на ХДС и вътрешният министър на ХДС бяха тези, които искаха с всички сили да прокарат точно това през 2015 г.

Бежанските движения няма да могат да бъдат контролирани и ограничени без функционираща система в Европа. Италия или Гърция обаче ще имат стимул да не разкарват напред-назад търсещите убежище, само ако могат да разчитат на солидарността на своите партньори от ЕС.

Едва тогава те биха могли да се съгласят да разгледат молбите за убежище в центрове на външната граница на ЕС - на тяхна почва - и да върнат отказаните. Инициативата на Зеехофер е първа стъпка в тази посока. Критиката е преди всичко едно: популизъм!

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
0
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Тези "бежанци",са просто оръжието на световните глобализатори за унищожаване на народи и преди всичко на народите на ЕС!Сега,след толкова години на европейското стадо би трябвало да му светне,защо е създаден ЕС - като един"крематориум" за унищожаване на народи,чрез подпалката,наречена "бежанци" и "мигранти",процес управляван от Световното здкулисие,чрез внедрените му агенти по различните институции на ЕС,а и в много от държавите!!!Така,че причината не е в тези мигранти и бежанци,които и досега щяха да си стоят в държавите,ако пъкленият план на глобалистите щедро осигурен ресурсно,не ги подкокороса,да се превърнат в такива!!!А дали това и доколко ще се осъществи,зависи от местния аборигенски мат'рял - досега той е доказал,че се държи точно,като такъв!Засега процесът е ограничен,единствено поради съпротивата на управяващите на няколко държави и преди всичко,на тези от Вишеградската четворка.Пита се в задачата,докога???
3
 
10
 
2
преди 1 година
ЕС пак яко ще развързва кесията.
САЩ дължат на ООН 1 милиард $, и на целият свят нови трилиони по дълга си.
Но не мислят да спрат да ръчкат сраните донори на мигранти с войни и преврати.
2
 
21
 
1
преди 1 година
какви бежанци са бантусанците от Нигерия, Сенегал, Гана и т.н. и т.н.? Какво убежище? В техните държави водят ли се войни? Длъжни ли са европейците да приемат с отворени обятия всеки макак, който е решил, че му е по-удобно да отиде в цивилизацията и да живее като бей на чужда сметка, ядейки хляба на хора, които не са му длъжни с нищо, вместо да се препитава с труд в родината си? Ако след разорението на втората и първата световна войни европейците бяха хукнали кой накъде му видят очите, какво щеше да стане?

В международното право е написано изрично кой е бежанец и къде има право да иска убежище !!! Това НЕ СА БЕЖАНЦИ, а просто нахални паpaзити !!!

Още от Анализи
Светът планира 2,5 трилиона долара инвестиции във водород до 2050 г.