IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси със стъпка назад под влияние на щатския пазар

Като цяло поевтиняването на технологичните акции компенсира ръста при други сектори

11:08 | 23.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските борси се разписаха основно с понижения в понеделник, докато инвеститорите отправят поглед към повишаващата се доходност по американските държавни облигации и остават под влияние на спадовете при технологичните компании в САЩ, обобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове в Токио Nikkei 225 се понижи с 0,33% до 22088,04 пункта. Акциите на банките, застрахователите и износителите се търгуваха основно на положителна територия, докато представителите на технологичния сектор не намериха единна посока.

В Южна Корея индексът Kospi изтри 0,09% от стойността си до 2474,11 пункта. Автомобилопроизводителите и търговците на дребно приключиха сесията на червена територия, докато стоманопроизводителите се радваха на интерес от страна на инвеститорите.

На борсата в Австралия местният измерител S&P/ASX 200 успя да се повиши с 0,29% до 5886,01 пункта благодарение най-вече на финансовия подиндекс и на производителите на злато.

Индексът Hang Seng на Хонконг се понижи с 0,28% до 30334,24 пункта, тъй като слабите ръстове във финансовия сектор бяха изтрити от загубите в технологичния. В континенталната част на страната Shanghai Composite се отказа от първоначалния си възходящ тренд и в крайна сметка се придвижи в посока надолу с 0,11% до 3068,01 пункта.

Слабото представяне на азиатските борси в понеделник следва пониженията в петък на щатските индекси, след като поевтиняването на акциите на Apple с 4,1% заради прогноза, че второто тримесечие ще е разочароващо за продажбите на iPhone, повлече технологичния сектор.

Друг фактор, оказващ влияние на търговията в понеделник, е повишението на доходността на десетгодишните американските държавни облигации по време на азиатската сесия до 2,979%, което е най-високото им ниво от януари 2014 г.

Седмицата се очертава интересна за инвеститорите, тъй като се очакват решения по отношение на основните лихви на европейската, японската и руската централна банка. Последната седмица на април ще бъде наситена с интересни макроданни и финансови резултати в разгара на новия сезон на отчетите в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още