IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп пристигна в Сингапур за срещата с Ким Чен-ун

Севернокорейския лидер проведе среща с премиера Ли Сян Лун

16:44 | 10.06.18 г.
<p>
	Доналд Тръмп пристигна в Сингапур за срещата с Ким Чен-ун, 10 юни 2018 година.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп пристигна в Сингапур за срещата с Ким Чен-ун, 10 юни 2018 година. Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна днес в Сингапур, където във вторник трябва да се състои  историческата среща между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предадоха световните агенции.

Самолетът на президента "Еър форс уан" кацна в 12:20 часа по Гринуич няколко часа, сред като в Сингапур пристигна Ким Чен-ун, предаде БТА. 

След пристигането си Ким Чен-ун се срещна с премиера Ли Сян Лун. Ким, който бе приет от Ли в държавната резиденция Истана, му благодари за организирането на предстоящата среща.

"Целият свят ще гледа историческата среща на върха между КНДР и САЩ. Благодарение на вашите искрени усилия... успяхме да довършим подготовката на срещата на върха", каза Ким, цитиран от световните агенции.

Сингапурският премиер от своя страна благодари на севернокорейския лидер за визитата му в страната. Ли благодари още на Ким, че се е обърнал към Сингапур с молба да организира историческата му среща с Тръмп, предаде БТА.

По-малката сестра на Ким Чен-ун също е в състава на делегацията на страната за срещата с Доналд Тръмп, предаде ТАСС.

Ким Йо-чен се появи на днешната среща на брат си със сингапурския премиер Ли Сян Лун, която бе излъчена на живо на страницата във Фейсбук на ръководителя на правителството на Сингапур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още