IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските пазари записаха пореден спад въпреки смекчения тон от САЩ

Акциите на Korean Air Lines поевтиняха с 3,39%, след като председателят на компанията Чо Янг Хо беше разпитан по повод предполагаемо укриване на данъци

11:09 | 28.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските борси не успяха да намерят единна посока в четвъртък заради позицията на САЩ по отношение на чуждестранните инвестиции в условията на продължаващи търговкси спорове, обобщава CNBC.

Японският бенчмарк Nikkei 225 се понижи с минималния 0,01% до 22270,39 пункта. Авиокомпаниите продължават да отчитат спад в цената на книжата си, като подиндексът, следящ компаниите от въздушния транспорт, се придвижи в посока надолу с 1,26%. В същото време автомобилопроизводителите се търгуваха на зелено и акциите на Toyota поскъпнаха с 0,85%.

На борсата в Южна Корея показателят Kospi се раздели с 1,19% от стойността си до 2314,24 пункта. Акциите на Samsung Electronics и SK Hynix поевтиняха съответно с 2,29% и 2,23%.

Korean Air Lines отчете понижение в цената на книжата си от 3,39%, след като председателят на компанията Чо Янг Хо беше разпитан по повод предполагаемо укриване на данъци.

Хонконгският индекс HangSeng записа ръст от 0,31% до 28443,73 пункта, заличавайки по-ранния си спад. В континенталната част на Китай измерителят Shanghai Composite финишира в червената зона с понижение от 0,93% до 2786,90 пункта.

В Австралия местният бенчмарк S&P/ASX 200 успя да се повиши с 0,32% до 6215,39 пункта с подкрепата на финансовия и енергийния сектор. Енергийният подиндекс нарасна с 1,86%, увеличавайки още повече стойността си спрямо предходната сесия благодарение на скока в цените на петрола в предишните дни.

Пазарът във Виетнам е затворен в четвъртък заради празници около Деня на семейството в страната.

Смесената реакция на азиатските борси дойде, след като американският президент Доналд Тръмп намекна, че САЩ може да заемат не толкова агресивна позиция спрямо китайските инвестиции в американски технологии. С думите си държавният глава даде сигнал, че подкрепя по-умереното крило в своята администрация, което настоява специална комисия да направи оценка на риска за националната сигурност при чуждестранни придобивания.

Междувременно икономическият съветник на Белия дом Лари Кудлов заяви, че позицията на администрацията на "Тръмп" за Китай не трябва да се разглежда като смекчена.

Пазарите са в очакване на утрешното решение на Индонезийската централна банка за паричната политика на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още