Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Повечето азиатски борси приключиха сесията на червено

Инвеститорите отразиха в цените по-добрите от очакваното данни за икономиката на Китай

Повечето азиатски борси приключиха сесията на червено

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето азиатски борси приключиха сесията във вторник с понижения, след като инвеститорите отразиха в цените по-добрите от очакваното данни за икономиката на Китай. Доларът също продължи да отслабва през деня, съобщава CNBC.

В Токио индексът Nikkei 225 приключи с повишение от 0,06%, след като цял ден не успя да намери единна посока. По-широкият бенчмарк Topix записа спад от 0,36%, а петролният сектор отчете повишение на фона на слабото представяне на повечето други сектори.

В Сеул показателят Kospi изтри 0,15% от стойността си до 2453,77 пункта. Производителите на автомобили и стомана записаха повишения, а акциите на технологичния гигант Samsung Electronics поевтиняха с 0,72%.

В Австралия индексът S&P/ASX 200 остана без промяна. Почти всички подиндекси приключиха на зелено, но финансовият сектор спадна с 0,33% и натежа на показателя.

В Хонконг бенчмаркът Hang Seng изтри 0,66% от стойността си, след като секторите на технологиите и на потребителските стоки се представиха най-зле. Недвижимите имоти и финансовите компании също се търгуваха на черверно.

В континентален Китай пазарите също приключиха със спадове след представянето на ключови данни във вторник, макар че успяха да преодолеят по-дълбокото си потъване от по-рано.

Основният бенчмарк Shanghai Composite спадна с 1,39% до 3067,52 пункта, а по-малкият Shenzhen Compositeс 2,2% до 1784,56 пункта.

Икономиката на Китай се е разраснала с 6,8% през първото тримесечие на 2018 г., обяви националната статистическа служба. Данните са над оценката за 6,7% в анкета на Ройтерс.

Американското министерство на търговия наложи седемгодишна забрана на покупките на американски технологии от китайската ZTE. Причината е, че китайската компания не е успяла да спази споразумение с американското правителство, след като е внесла нелегално оборудване в Иран и Северна Корея.

Акциите на ZTE в Хонконг и Шънджън бяха спрени от търговия във вторник.

На корпоративния фронт акциите на Hyundai Motor поскъпнаха с 2,94%. Доброто представяне се дължи на твърденията на Ройтерс, че подразделението на Elliott Management, което притежава акции за над 1 млрд. долара в свързани с Hyundai компании, подкрепя плановете на производителя на автомобили за реорганизация.

В същото време доларът отслабна още спрямо кошница от валути, като последно бе на ниво от 89,296 пункта.

Зелената валута обаче продължи загубите си спрямо йената, търгувайки се на равнище от 106,92 пункта спрямо 107,1 пункта от предишната сесия.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Магдалена Иванова
Още по темата: Азия азиатски борси

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Обединените арабски емирства намаляват дълговете на гражданите си