IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапур е най-вероятното място на срещата между Тръмп и Ким

От Белия дом отказаха да коментират новината, но по-рано в сряда говорителката Сара Сандърс потвърди, че денят и мястото на срещата вече са избрани

09:57 | 10.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Представители на американската администрация са били инструктирани да започнат подготовката за историческата среща между президента Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун в Сингапур. Това съобщават двама източници, запознати с случващото се, пред телевизия CNN.

Окончателното решение трябва да бъде взето от американския държавен глава, който обяви в сряда, че ще направи съобщение до три дни.

В изказване пред репортери от Белия дом Тръмп отхвърли като вариант за срещата демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея, като тя и Сингапур бяха единствените две места, които президентът е споменавал в публичното пространство.

Градът държава е предпочитаното място сред американските държавни представители заради своята неутралност, която му дава предимство пред други по-близки до Пхенян локации.

От Белия дом отказаха да коментират новината, но по-рано в сряда говорителката Сара Сандърс потвърди, че денят и мястото на срещата вече са избрани.

Сингапур се възприема като порта между Азия и Запада и днес продължава да бъде съюзник на Вашингтон в региона, като на територията му са разположени американски военни части. Той също е и един от 47-те държави в света, където има севернокорейско посолство.

Държавният секретар Майк Помпейо бе на няколкодневно посещение в Северна Корея, част от подготовката за срещата на върха между Тръмп и Ким. В знак на добра воля от страна на Пхенян по време на визитата бяха освободени трима американски граждани, държани повече от година в севернокорейски затвор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 07.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още