IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Access Finance предоставя Apple Pay на своите клиенти

Всеки клиент на Бяла Карта и AXI Card в България и Испания с кредитна карта Mastercard вече може да бързи, удобни и сигурни мобилни плащания

08:26 | 22.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Access Finance предоставя Apple Pay на своите клиенти

Access Finance, част от Management Financial Group, предлага на своите клиенти възможността да ползват услугата Apple Pay. Благодарение на нея, всеки клиент на Бяла Карта и AXI Card в България и Испания, притежаващ кредитна карта Mastercard, може да извършва бързи, удобни и сигурни мобилни плащания, които елиминират нуждата от подаването на картата на някой друг, физически контакт с бутони и употребата на пари в брой, като използва възможностите на iPhone да защитава всяка трансакция.

За да извършат безконтактно плащане, клиентите е нужно просто да доближат своя iPhone или Apple Watch до платежния терминал. Всяка трансакция с Apple Pay е безопасна, защото се удостоверява с Face ID, Touch ID или паролата за тяхното устройство, както и с еднократен уникален динамичен код за защита.

Плащане с Apple Pay се приема в хранителни магазини, аптеки, таксита, ресторанти, заведения и търговски обекти и на много други места. Може да се използва и на безконтактни банкомати. Клиентите също така имат възможност да използват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да правят по-бързи и удобни покупки в приложения или в мрежата в Safari, без да е необходимо да създават нов профил или многократно да въвеждат своите данни за получаване или фактура. Освен останалите предимства Apple Pay улеснява плащането на доставки на храни и хранителни стоки, онлайн пазаруването, транспорта и паркирането. Apple Pay може да се използва и за осъществяване на разплащания в приложения на Apple Watch.

В основата на Apple Pay са сигурността и поверителността. Когато клиентите използват кредитна или дебитна карта с Apple Pay, реалните номера на техните банкови карти не се съхраняват в паметта на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се генерира уникален номер на акаунта на устройството, който се криптира за по-голяма сигурност и се съхранява в предназначения за безопасно съхранение на информацията за плащане стандартизиран индустриално сертифициран чип на устройството Secure Element.

Apple Pay се настройва изключително лесно. Просто отворете приложението One Wallet на своя iPhone, докоснете + и следвайте стъпките, за да добавите своите Бяла Карта или AXI Card кредитни карти. След като добавите карта към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, може незабавно да започнете да използвате Apple Pay на същото устройство. Всички награди и бонуси, както и предимствата, които Бяла Карта и AXI Card предлагат, ще продължат да са активни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още