IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военният министър: На първо място трябваше да е проектът за сухопътни войски

Проектите за модернизация на сухопътните войски и ВВС са на обща стойност 2,7 млрд. лева, съобщи Красимир Каракачанов

17:37 | 03.05.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Преди празника на армията – Гергьовден, военният министър Красимир Каракачанов изрази очаквания финансовото  министерство да отпусне нужните пари за модернизацията на флота и на ВВС.

"Аз съм длъжен да вярвам на министъра на финансите. За проекта за модернизацията са необходими пари. Моето  убеждение е, че министърът на финансите е убеден в това, което трябва да се  случи. Няма за кога да
забавяме тези проекти. Винаги съм го казвал – започнахме погрешно през 2015-2016 година с проекти за авиацията и за флота. На първо място трябваше да бъдат поставени сухопътни войски. Сумите, които сме предложили на Министерството на финансите, са суми без ДДС", посочи Каракачанов, цитиран от БНР.

Той се надява до края на май да стане готов и проектът за флота.

През следващата седмица се очаква Министерският съвет да обсъди предложенията за модернизация на сухопътните войски и ВВС. Общата стойност на проектите до 2024-та година е 2,7 млрд. лева.

Военният министър и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев поздравиха във видеоконферентна връзка военните ни контингенти в чужбина по случай предстоящия празник 6 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Pyramid
преди 5 години
Веселяк е министър Краси. Голям веселяк.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още