IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветослав Цачев: Случващото се с Facebook няма да остане в ума на инвеститорите

Ще бъде нужно много повече от случващото се в момента, за да се променят позициите на компанията, коментира инвестиционният консултант на „ЕЛАНА Трейдинг“

11:56 | 13.04.18 г.
Цветослав Цачев: Случващото се с Facebook няма да остане в ума на инвеститорите

Всички събития, заради които се зашумя около Facebook, съвпадат с процеса на преосмисляне на технологичните акции. Това каза Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант на „ЕЛАНА Трейдинг“, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. Икономистът коментира новините около групата  FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google) и дали те ще накърнят инвестиционното доверие в акциите на технологичните компании.

"От началото на годината повечето от технологичните акции са на плюс и то с доста сериозно покачване. За една година назад - също са на плюс. Това, което се случва сега, след началото на корекцията от февруари, е бавното преосмисляне от страна на инвеститорите дали не са купили прекалено скъпо тези технологични акции", коментира Цачев.

По думите му по-скоро няма проблем за пазара към момента. Донякъде инвеститорите са се убедили, че "няма нищо страшно".

"Ако всички си бяха казали, че това са много скъпи инвестиции, щяхме да видим сривове подобни на интернет балона от 2000 година", смята той.

Според него проблемът не е само в това какво разсъждава пазарът. "Проблемът е в бизнес модела, който има нужда от някаква промяна. Не мисля, че тази новина ще бъде запечатана в ума на потребителите. Инвеститорите в акции на Facebook ще се водят не толкова от покачване на финансовите резултати, колкото от факта, че това е една много сериозна, монополна организация от гледна точка на социалното присъствие“, заяви още Цачев.

„На Facebook й трябваха години, за да се наложи, за да стане това, което е. Освен ако няма алтернатива, ще бъде нужно много повече от случващото се в момента, за да се променят позициите й“, подчерта той.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още