IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Външната политика на Русия не зависи от икономическото ѝ състояние

Най-важното нещо за руските граждани е страната им да бъде велика, без значение кой е президент, твърди о.з. полковник Валери Рачев

11:45 | 21.03.18 г.
Експерт: Външната политика на Русия не зависи от икономическото ѝ състояние

Русия е може би единствената страна, чиято външна политика не зависи от вътрешноикономическото състояние. Всички други държави могат да разграничат външната политика и икономиката си само за кратък период от време. Русия може да прави това прави постоянно, така правеше и СССР. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  експертът по сигурността о.з. полковник Валери Рачев.

„Днес Русия далеч не може да се сравнява със Съветския съюз. Населението на Русия е колкото това на Пакистан. Брутният вътрешен продукт на страната е колкото този на Австралия и 40% от този на Германия например. Москва не предлага някаква идеологическа алтернатива, но това далеч не значи, че те ще променят външната си политика“, обясни Рачев. 

Относно президентските избори в Русия Рачев коментира, че вотът не е бил на Путин.

„Това е Русия, която иска да е велика, всичко да е както е било преди. Дали ще бъде Путин, дали ще бъде Медведев, дали ще бъде някой друг – за руския човек най-важното е това да бъде съхранено. Това е движещата сила на руската политика днес“, посочи гостът. 

Днешните проблеми, смята полк. Рачев, няма как да бъдат преодолени по начина, по който в момента се отнасяме към Русия.

„В края на краищата ще се върнем към икономическото сътрудничество. Всичко започва от това, то е нужно, за да се нормализират отношенията. Всичко друго е второстепенно и няма капацитета да реши противоречията между Запада и Русия“,  категоричен е той. 

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 5
khao
преди 5 години
не се палете, все пак мнението е дадено от шапкар ... а всички знем че акъл под фурашка не вирее :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 4
Money
преди 5 години
Разбира се, че зависи. Както казва ***, каква външна политика ако няма пари за армия, ако няма икономическо влияние и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
0pk
преди 5 години
Е как да не зависи, ако нямаха пари за операцията в Сирия, дали щеше да им е същата външната политика? Искали не искали - мчи те всичките искат да са велики. Някои сумати държави разпердушиниха за да станат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още