Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Как да печелим от съотношението между цените на златото и среброто

Инвеститорите предпочитат да влагат в сигурни активи като скъпоценните метали, посочи Георги Вулджев, главен редактор на ЕКИП

гледано: 2528   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Съотношението между цените на златото и среброто е може би най-важният индикатор при инвестиция в ценни метали. Той помага да се прецени колко е надценен единият метал и/или подценен другият. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria икономистът и главен редактор на ЕКИП Георги Вулджев.

“Исторически съотношението на златото и среброто е варирало в най-различни нива, но най-важен е последният времеви период след 70-те години, когато през 1971 г. стана повсемирното падане на златния стандарт и средното ниво на показателя е около 65”, каза Вулджев.

Още по темата

Той посъветва хората да следят колко е далеч това съотношение отпреди 40 години, за да се ориентират къде е по-изгодно да вложат парите си – в злато или в сребро.

„Така ако човек бе инвестирал в сребро в началото на декември, когато съотношението на цените беше 79 към 1, сега, когато то вече е 68 към 1, би могъл да купи доста повече злато с тези пари“, даде пример икономистът.

Според Георги Вулджев от тази инвестиционна схема биха могли да се възползват не само крупните инвеститори, а всеки, който разполага с някакъв, дори и малък, капитал.

По думите на икономиста винаги, когато има някаква корекция на пазара и настане паника, хората търсят убежище в златото и среброто, затова той прогнозира, че това може да се случи и при криптовалутите.

„Винаги, когато има корекции и на пазара на акции и облигации, много инвеститори отиват при златото и среброто, защото корекциите при тях са много по-редки и скъпоценните метали имат репутацията на по-сигурни активи дори от ценните книжа."

Има ли влияние биткойна върху златото и среброто? Каква да бъде стратегията при инвестиции в благородните метали? Кои ще са примамливите инвестиционни дестинации през следващата 2018 година? Вижте повече във видеото!

По статията работи: Петя Стоянова

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
БЛС: Заплащането на нощния труд да е според браншови специфики