IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kenetic Capital: Цената на биткойна ще е 50 000 долара до една година

Догодина ще станем свидетели на първата под една или друга форма държавно подкрепена дигитална валута, твърди Джехан Чу

09:19 | 08.12.17 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цената на биткойна ще достигне 50 000 долара за брой в рамките на една година. Това твърди Джехан Чу, управляващ партньор в Kenetic Capital, пред Емили Чанг от Bloomberg News.

От Kenetic Capital повишават прогнозата си всеки следващ месец, а след новините, че големите борсови оператори CBOE и CME започват продажба на биткойн фючърси „целият свят в момента гледа какво ще последва“, коментира той.

По думите му Азия е доста по-гъвкава във възприемането на криптовалутите в сравнение със САЩ. 

„Честно казано, въпреки китайската забрана и въпреки забраната на ICO (Initial Coin Offering - на бълг. първично публично предлагане в криптовалутите) и на криптоборсите, Китай остава удивително отворена към блокчейн технологията", казва той. А намеренията на CBOE за разработване на собствена криптовалута, дори и само като тест за приложимостта на концепцията, придават значителна тежест, що се касае законността на дигиталната валута на ниво суверен, коментира Чу.

Според Джехан Чу 2018 г. ще е годината, в която ще видим първата под една или друга форма държавно подкрепена дигитална валута. Той се обзалага, че това ще се случи в Азия.

„Докато продължаваме да се фокусираме върху криптовалути с голяма пазарна капитализация, смятам, че светът наистина трябва да се замисли как изглежда дългата опашка при софтуера в криптовалутите. Мисля, че започваме да виждаме този процес при компании като Simple Token“, каза още той.

Целия коментар чуйте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

7
rate up comment 5 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 6 години
То пък един бизнес! Да вземаш заеми и след това да ги покриваш с цесии на 40-50%. И *** ще го направи......ако му позволят естествено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 1
doc
преди 6 години
imai vpredvid che portfeilite s golemi kolichestva bitcoin-i v tiah v povecheto sluchai sa cold wallets na golemi firmi,predimno borsi v koito se sahraniavat bitcoin-ite na milioni hora
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
deant
преди 6 години
за размисъл:https://***.bloomberg.com/news/articles/2017-12-08/the-bitcoin-whales-1-000-people-who-own-40-percent-of-the-market
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 5
pinoccio
преди 6 години
Аз мисля, че няма никакви предели за биткойна. Ще дойде време за един биткойн да купя целия бизнес на Гриша Ганчев. Ще има да се чуди как с празно куфарче съм успял да постихна това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 8
ABBA
преди 6 години
Евреите имат пълен монопол над световните медии.Могат, ако искат и милион да го направят.Баламурници по света колкото искаш. Тарикати тоже.Наркобароните имат пари за всякакви социални експерименти.Така де, иначе мишките им ядат чувалите с долари. Все тая...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
Моабет да става
преди 6 години
Държавно подкрепена значи и държавно контролирана. Тоест две от предимствата на койните се губят. Анонимноста и невъзможноста безконтролно да се издават (печатат) койни. И сега има държаво контролирани валути. Сигурно ще се намерят и малко купувачи на такива дъжавни койни, но не вярвам интереса да е голям. Може би хора които не желаят да си държат парите в банката по една или друга причина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
doc
преди 6 години
savsem skoro prognozata shte bade povishena na 100000$
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още