IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Къде ще инвестира Halo Dx набраните 19 млн. долара?

В София има качествени софтуерни специалисти, но пазарът е много конкурентен, твърди техническият мениджър на компанията

22:19 | 15.03.21 г.
Къде ще инвестира Halo Dx набраните 19 млн. долара?

Halo Dx ще инвестира набраните 19 милиона долара, за да продължи развитието на море от бизнеси, включително за разрастване на софийския си екип. Към момента в него са ангажирани 28 души, плановете са те да станат 40 до края на годината. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Александър Колев, мениджър на Halo Dx за България.

Колев разказа, че основната мисия на компанията е да подобри грижата за пациентите и крайните резултати. 

“В САЩ образната диагностика е изнесена извън самите болници. Там бизнесът е огромен”, отбеляза той.
Николай Стоицев, технически мениджър в Halo Dx, разказа, че пазарът в САЩ е много фрагментиран - там има над 14 хил. клиники, като най-големият играч държи 320 от тях, а повечето собственици имат по една или две клиники.

“Малките клиники нямат бюджет. Ние искаме да изградим платформа, която да позволява на пациентите по-добра грижа чрез използването на всички модерни системи”, oбясниха гостите.

“Тренираме различни алгоритми, с които целият процес по скрининг, диагностика и лечение да е по-ефикасен”, допълни Колев.

Стоицев коментира предизвикателствата при намирането на софтуерни инженери у нас. Той отбеляза, че в София има качествени кадри, но пазарът е много конкурентен.

По негови думи водещото за привличане на специалисти не са заплатите, тъй като те са сравнително еднакви, а възможността за изява и развитие.

Целия разговор вижте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още